window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-28273100-35');

Gezonde paardenmond

Een gezond paardengebit is in balans. Dan sluiten onder- en bovenkiezen op elkaar aan en slijten gelijkmatig af. Bij de meeste paarden verloopt deze slijtage niet gelijkmatig. Daarom is de periodieke gebitscontrole een belangrijk onderdeel van de goede verzorging van uw paard of pony.

 

Uitbalanceren paardenmond essentieel

Vergelijkbaar met het afslijten van de punt van een vulpotlood, slijten de kauwvlakken in de paardenmond door voedsel af en schuiven de tanden en kiezen in de tandkas op naar de mondholte. De reservekroon in het kaakbot wordt geleidelijk aan steeds korter.

Een jaarlijkse controle is daarom onderdeel van het basisonderhoud van uw paard, zo ondervangt u snel eventuele gebits-, eet- en gedragsproblemen bij uw dier(en).

Specialisten in paardengebitten

Als dierenartsen volledig gespecialiseerd in paardengebitten, verzorgen wij dagelijks het onderhoud van vele paarden- en ponymonden. We controleren daarbij vooral of de kaak voldoende bewegelijk is en of alle tanden en kiezen juist zijn afgesleten en gezond zijn.

We geven u hier graag basisinformatie en enkele tips die u kunnen helpen te herkennen of de mond van uw paard in balans is en hoe u eventuele problemen snel(ler) kunt signaleren.