window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-28273100-35');

Onderhoud en ingrepen

Als ervaren dierenartsen, sinds 2003 volledig gespecialiseerd in gebitsverzorging van paarden, bieden we een totaalconcept: gebitsonderhoud op locatie in Nederland en specialistische ingrepen in eigen, moderne kliniek aan huis.

Gebitsonderhoud op locatie

We verzorgen regulier gebitsonderhoud op locatie en behandelen dan meerdere paarden per dag(deel). Uw paard staat ontspannen door een lichte verdoving (sedatie) terwijl wij werken door de opgesperde paardenmond.

Naast reguliere gebitscontroles en gebitsonderhoud op locatie, verzorgen we ook specialistische ingrepen in eigen, moderne kliniek aan huis. Met onze bijzondere operatiemethode, met minimale insnedes  door de paardenwang, garanderen we kostenvriendelijke ingrepen, waarvan uw paard zich snel hersteld, met sterk verminderde kans op complicaties.

Specialistische ingrepen

Is er een complicatie die niet op locatie is te behandelen, bijvoorbeeld als een kies onherstelbaar is gespleten of een verrotte kies vraagt om een operatieve ingreep, dan voeren we die uit in onze kliniek aan huis. In deze moderne ruimte hebben we plaats voor meerdere paarden en voeren we ook hier uitsluitend gebitsingrepen uit.

We kunnen hier in alle rust werken met alle aanwezige specialistische apparatuur. Een rustige plaats waar we na de behandeling de optimale nazorg kunnen regelen goed kunnen observeren hoe het dier zich herstelt.

Kunnen we de ingreep niet doen door de mond van het paard of breekt een tand of kies tijdens de ingreep af, dan werken met een speciale operatietechniek waarbij we een heel klein gaatje maken door het vlezige deel van de paardenwang. Via dat gaatje boren we in de zieke kies en draaien er een bout in. Hiermee tikken we langzaam en beheerst de zieke uit de kaak.

Een bijzonder operatietechniek waarin wij veel ervaring hebben en zeer goede resultaten boeken met snelle genezing met weinig tot geen complicaties. Dus zowel diervriendelijk als kostenvriendelijk.