window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-28273100-35');

Onderhoud en ingrepen

Als ervaren dierenartsen, sinds 2000 volledig gespecialiseerd in gebitsverzorging van paarden, bieden we een totaalconcept: gebitsonderhoud op locatie in Nederland en specialistische ingrepen in eigen, moderne kliniek aan huis.

Gebitsonderhoud op locatie

We verzorgen regulier gebitsonderhoud op locatie en behandelen dan meerdere paarden per dag(deel). Uw paard staat ontspannen door een lichte verdoving (sedatie) terwijl wij werken door de opgesperde paardenmond.

Naast reguliere gebitscontroles en gebitsonderhoud op locatie, verzorgen we ook specialistische ingrepen in eigen, moderne kliniek aan huis. Met onze bijzondere operatiemethode, met minimale insnedes  door de paardenwang, garanderen we kostenvriendelijke ingrepen, waarvan uw paard zich snel hersteld, met sterk verminderde kans op complicaties.

Specialistische ingrepen

Is er een aandoening die slecht op locatie te behandelen is, bijvoorbeeld een gespleten kies of een verrotte kies, dan vraagt  dit om een operatieve ingreep. Dit soort ingrepen voeren we uit in onze kliniek aan huis. In deze moderne ruimte hebben we plaats voor meerdere paarden en we voeren hier uitsluitend gebitsingrepen uit.

We kunnen hier in alle rust werken met alle aanwezige specialistische apparatuur (röntgen, endoscopie en echografie).  Een rustige plaats waar we na de behandeling de optimale nazorg kunnen regelen en goed kunnen observeren hoe het dier zich herstelt.

Kunnen we de ingreep niet doen door de mond van het paard of breekt een tand of kies tijdens de ingreep af, dan werken met een speciale operatietechniek, de MITC (Minimaal Invasieve Transbuccale Chirurgie), waarbij we een heel klein gaatje (ongeveer 8 mm) maken door het vlezige deel van de paardenwang. Via dat gaatje wordt een trocard (werkkanaal) aangebracht en benaderen we de zieke kies in de juiste richting, vervolgens wordt de kies aangeboord en een extractiestangetje geplaatst. Met behulp van deze extractiestang tikken en trekken we langzaam en beheerst de zieke kies uit de kaak.

De MITC is een minimaal invasieve operatietechniek waarmee wij veel ervaring hebben en zeer goede resultaten boeken met snelle genezing gecombineerd  met weinig tot geen complicaties; dus zowel diervriendelijk als kostenvriendelijk.